Hotell Tobago


Sandy Point Hotel - Njut av er vistelse


Sevärdheter

Tobago är en charmig och genuin ö som fortfarande är relativt oexploaterad. Det sägs att Tobago är platsen där Robinson Crusoe steg i land. Till Tobago åker man för att få uppleva de vita stränderna, det kristallklara vattnet, palmerna, calypsomusiken och den lugna livsrytmen. Tobago är dock långt ifrån bara hav och vita stränder. Åker man norrut finns det gott om tropiska skogar och en härlig natur. För den som gillar aktiv semester finns en golfbana i världsklass, djuphavsfiske utöver det vanliga, kite surfing, dykning, vandring i regnskogen, mountainbike och mycket mer.

Vår personal hjälper er gärna med information och bokning av utflykter på Tobago, kontakta oss för mer information.

Nedan har vi listat fem måsten under er Tobagovistelse.

Pigeon Point, för den badsugne
Tobago är ett paradis för de som älskar strandlivet! Runt hela ön finns härliga stränder, den populäraste är Pigeon Point som är belägen i Crown Point på sydkusten. Det är en vykortsvacker, palmkantad strand med pudervit sand som rankas som en av de finaste stränderna i världen. Populär bland barnfamiljer efterspm stranden är långgrund och säker. Pigeon Point är privatägd och det kostar en liten avgift i inträde.

Sunday School, för den danssugne
Sunday School är en klassiker på Tobago och veckans höjdpunkt för den dans- och nöjeslystne. Det är en gatufest varje söndagkväll i den lilla byn Buccoo på södra Tobago. Gatorna kantas av grillstånd och oset av grillad kyckling, fisk och majs ligger som en dimma i luften. Lokalbefolkning och turister samlas för att lyssna till steelpan, dricka rom och dansa till skön reggae och calypso till sena natten (eller snarare tidig måndag morgon).

Regnskogen, för den aktive resenären
På Tobago finns en av de äldsta och bäst bevarade regnskogarna i världen. En guidad tur under dagtid eller på natten(!) rekommenderas varmt. Papegojor och kolibrier kan skådas på flera ställen. Eller varför inte ta chansen att upptäcka Tobagos gömda pärlor från en mountainbike? Cykling sker på små serpentinvägar, smala stigar, genom höga berg och djupa dalar. Er belöning är en hänförande natur, hisnande vyer och häftiga vattenfall som ni kan svalka er i.

Buccoo Reef, för den bad- och snorklingssugne
Buccoo Reef är ett av Tobagos mest kända utflyktsmål. En tur till reven i en glasbottnad båt för snorkling och simning är mer eller mindre ett måste under en Tobagovistelse. Ni kommer att upptäcka att Tobago under vattenytan är lika underbart som ovanför. Det finns en variant där man kan kombinera turen till Buccoo Reef med en utflykt till den natursköna lagunen ”No Man’s land” som inkluderar avsvalkande rom punch, en läcker barbecuelunch, musik, dans och limbo. En riktig höjdare!

Karnevalen, för den partysugne
Varje år, vanligtvis i februari eller början av mars, äger den färgsprakande karnevalen rum på Trinidad & Tobago. Karnevalen i Port of Spain (huvudstaden på Trinidad) är utan konkurrens den största i Västindien, men även på Tobago råder det karnevalsstämning som kulminerar med en karnevalsparad i Tobagos största stad Scarborough. Har ni turen att vara på Tobago under karnevalsperioden bör ni söka er ner till Scarborough på karnevalstisdagen och ta del av det fantastiska spektaklet som en karneval är.